Χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο με αλάτι και πιπέρι
10 Μαρ
0 Σχόλια
320 Παρακολούθησαν
Χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο με αλάτι και πιπέρι
Το μυστικό για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες; Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας χοιρινές μπριζόλες με λίπος χωρίς κόκκαλο, ιδανικές για ψήσιμο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Χρόνος προετοιμασίας:
5 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης:
10 λεπτά
Μερίδες:
2
Μαγειρέψτε με:Μαντεμενιο τηγανι Hosse
ΥΛΙΚΑ:
- 2 χοιρινές μπριζόλες με λίπος, χωρίς κόκαλα
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Προθερμάνετε το φούρνο 230°C: Είναι σημαντικό να προθερμάνετε το φούρνο πριν βάλετε τις μπριζόλες μέσα. Αυτό θα βοηθήσει τις μπριζόλες να ψηθούν πιο ομοιόμορφα.
- Αλείφουμε τις χοιρινές μπριζόλες με φυστικοβούτυρο: Είναι σημαντικό να αλείψετε τις μπριζόλες με φυστικοβούτυρο και όχι να τις βυθίσετε σε αυτό. Αυτό θα βοηθήσει το φυστικοβούτυρο να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στις μπριζόλες και θα εμποδίσει να καεί στο τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε σταδιακά ένα μαντεμένιο τηγάνι γκρίλ στη κουζίνα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά: Είναι σημαντικό να ζεστάνετε σταδιακά το τηγάνι. Αυτό θα βοηθήσει το τηγάνι να ζεσταθεί ομοιόμορφα και θα εμποδίσει τις μπριζόλες να κολλήσουν.
- Σοτάρουμε τις χοιρινές μπριζόλες για 1-1½ λεπτό από κάθε πλευρά: Ο χρόνος σοταρίσματος θα εξαρτηθεί από το πάχος των μπριζόλων. Για μπριζόλες πάχους περίπου 2,5 εκατοστών, ο χρόνος σοταρίσματος πρέπει να είναι περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ψήνουμε στο φούρνο για 4-6 λεπτά: Ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από το βαθμό ψησίματος που θέλετε να πετύχετε. Για μπριζόλες μέτριας ψησίματος, ο χρόνος ψησίματος πρέπει να είναι περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 λεπτά πριν σερβίρουμε: Είναι σημαντικό να αφήσετε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν πριν τις σερβίρετε. Αυτό θα βοηθήσει τους χυμούς να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στις μπριζόλες και θα τις κάνει πιο ζουμερές.
Εναλλακτικές προτάσεις:
- **Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στις μπριζόλες μερικά μπαχαρικά, όπως πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη ή ρίγανη.
- **Για ένα πιο πλούσιο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο τηγάνι λίγο βούτυρο ή λάδι μαζί με το φυστικοβούτυρο.
Για μια πιο χορταστική εκδοχή, μπορείτε να σερβίρετε τις μπριζόλες με ρύζι, πατάτες ή λαχανικά.
Με αυτές τις μικρές αλλαγές, η συνταγή θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη και απολαυστική.
Αφήστε ένα σχόλιο